Kérem várjon...

Legfrissebb hírek

2021. augusztus 24.

Hosszas kísérletezés után született meg a Szent András Sörfőzde TesztAndrás sörsorozatának első lagere, a Gamma. 07, ami egy markánsan hidegkomlózott pilseni. Magyarország egyik legnagyobb múltú kisüzemi sörfőzdéjének új söre egy tradicionális vonalat gondol újra, ez pedig a sokak által kedvelt cseh lagerek ízvilága.

2021. július 6.

A Szent András Sörfőzde és a tradíciók tisztelete mára már egyet jelent a szótárban, de Békésszentandráson legalább ekkora szerepet kap a hagyományteremtés és a kísérletezés is. A békésszentandrási sörmanufaktúra és a sörszerető közönség nem csak kéthetente-havonta tesztelhet új ízeket, de mostantól közösen alakítja a kínálatot is. 

2021. május 20.

Igazán rendhagyó sör érkezik júniusban Békésszentandrásról, ami nem csak a sörről, sokkal inkább egy nemes küldetésről szól. A Templárius Alapítvány, valamint a Hungary Helps Program az ország egyik legnagyobb múltú kisüzemi sörfőzdéjét a Szent András Sörfőzdét kérte fel egy összefogásra, mely során segítséget nyújtanak a - világ számos pontján üldöztetéseknek is kitett - keresztény közösségeknek.

2021. április 20.

A hagyománykövető, mégis a sörtípusokkal és alapanyagokkal merészen kísérletező Szent András Sörfőzde legújabb small batch szériás tesztsöre, a bodzavirágos witbier, azaz a Delta.13 az idei tavasz slágersöre is lehet. A békésszentandrási kisüzem harmadik tesztsörének célja, hogy a klasszikus belga búzasör narancshéjas, korianderes jegyeit az évszakra jellemző tavaszi köntösbe öltöztesse, megalkotva ezzel egy tökéletes tavaszi búzasört.

2021. április 13.

A Szent András Sörfőzdében nem telik el hónap valami igazán különleges megjelenése nélkül. A főzde most egy magas alkoholtartalmú, erősen malátás, aszalt gyümölcsös ízkaraktereket hozó, hosszú érlelésű árpaborral jelentkezik. Legújabb sörük, Houdini már az első kóstoláskor is furfangokkal, meglepetéssel vár ránk, de idővel megbűvöl, ámulatba ejt, akárcsak legendás névadója, a világ leghíresebb bűvésze és szabadulóművésze, a magyar származású Harry Houdini.

2021. március 15.

A Szent András Sörfőzde legújabb kísérleti söreivel köszönti a tavaszt, de bátorságot is ad egy mosolygós, nagy húsvéti locsoláshoz. A limitált kiadású, Nyúlon Innen-Nyúlon Túl sörsorozat ötödik darabjai egy letisztult, szalmasárga, virágosan komlós New England IPA, valamint ennek egy valódi sárgabarackkal és bazsalikommal főzött változata.

2021. február 3.

A hagyománykövető, mégis a sörtípusokkal és alapanyagokkal merészen kísérletező Szent András Sörfőzde újabb mérföldkőhöz érkezett. A békésszentandrási sörmanufaktúra új projektjében, a TesztAndrásban a small batch-szériás kísérleti sörökre helyezi a hangsúlyt, így bátor, de annál izgalmasabb ötletek valósulhatnak meg. Ha valami, akkor ez tényleg a sörfőzők játszótere.

2020. november 9.

A Szent András sörfőzde minden évben sajátos módon, de valami igazi különlegességgel értelmezi a tél meghittségét és persze magát a Karácsonyt. Az Esthajnal-sorozat nyolcadik darabja, az Esthajnal ’20 egy feketeribizlis balti porter, amit az ünnepi asztal ihletett, de a valódi feketeribizli, a minőségi alapanyagok és a közel harmincéves szakértelem tesz még különlegesebbé. 

2020. július 21.

Valódi gyümölcsből készült Áfonyás Ale-lel pörgeti fel a nyarat a Szent András Sörfőzde. A kékáfonyából és tőzegáfonyából készült Áfonyás Ale tökéletes harmóniája az édes és a savanykás ízeknek, literenkénti 150 grammos gyümölcstartalmával pedig pont olyan, mintha gyümölcsbe harapna az ember.

2020. március 24.

Aranyéremmel díjazták a Szent András Sörfőzde russian imperial stout típusú sörét, a Rettegett Ivánt a Csehországban megrendezett World Beer Idol nemzetközi sörversenyen. Ez eddig az egyik legnagyobb elismerés, amit magyar sör ezen a világhírű rendezvényen elért. A csillogó arany mellé egy hasonlóan értékes ezüstöt is sikerült besöpörni a Bandibá’ IPA sörrel.

 

 

2019. december 1.

Egy frissen főzött és egy három éves duplabak sört, de egy Ritzenhoff Cristal díszpoharat is rejt a Szent András Sörfőzde limitált kiadású díszdoboza, a 2016-’19-es Black Rose válogatása.

2019. november 15.

A Szent András Sörfőzde az ünnepek előtt idén egy őszibarackos Black IPA sörrel jelentkezik. Az Esthajnal sorozat hetedik darabjában, az Esthajnal ’19-ben az őszibarack frissességét kiválóan egészíti ki a gyümölcsös aromájú galaxy komló, és a festőmaláta éjfekete színe. Az eredmény egy emlékezetes fekete IPA némi csavarral.

2019. szeptember 27.

Az ősz beköszöntével gyümölcsöseink új megjelenést kaptak. A sör dizájnja változott, de benne a lényeg ugyanaz maradt. A Szent András gyümölcsösök új köntösben is ugyanolyan finomak, hiszen a valódi gyümölcsből készült Meggyes Sör, Szilvás Sör és a Málnás Búza receptjén nem változtattunk, csak megjelenésükön.

2019. július 26.

Világlátók, élménygyűjtők, sörszeretők és kalandorok figyelem! Összeállítottunk nektek három tematikus túrát, melyet a nyár hátralévő részében kipróbálhattok. A Békés megyei kalandozásotokat finom Szent András sörök teszik majd még tökéletesebbé, legyen szó sporttúráról, gasztronómiai kirándulásról vagy kulturális- és történelmi túráról. De vajon melyik a te túrád?

2019. június 1.

Hosszas kísérletezés után született meg a Szent András Sörfőzde Vári Nővérek sörsorozatának legkiforrottabb verziója. Ennek örömére American Pale Ale sörünk bekerült állandó kínálatunkba. A kisüzemi sörkultúra ikonikus alakjai Kővári "Armando Ochoa" Gergő és Marosvári "Ogre" László a Szent András Sörfőzdével közösen olyan American Pale Ale-t alkotott, ami az év minden szakában, - legyen szó bármilyen alkalomról-, tökéletes választás.

2019. április 17.

Jön a Húsvét, felkészül a nyúl! Főzzetek velünk sörhöz és sörrel. Mi adjuk a receptet, nektek csak sörözni, főzni és húsvétozni kell. A lenti videónkban a Gault Millau díjas Nagylaposi Birkacsárda séfjével, Takács Bálinttal, főzdénk egyik vezetőjével, Bukovinszky Bélával és az Amerikában aranyéremmel díjazott Kígyóscsili társtulajdonosával, Bánfi Krisztiánnal készítjük el a legeslegmenőbb húsvéti ételeket. A báránygerinc spenótos nudlival és tavaszi salátával tökéletes húsvéti menü. Íme. 

2019. április 17.

Jön a Húsvét, felkészül a nyúl! Főzzetek velünk sörhöz és sörrel. Mi adjuk a receptet, nektek csak sörözni, főzni és húsvétozni kell. A lenti videónkban a Gault Millau díjas Nagylaposi Birkacsárda séfjével, Takács Bálinttal, főzdénk egyik vezetőjével, Bukovinszky Bélával és az Amerikában aranyéremmel díjazott Kígyóscsili társtulajdonosával, Bánfi Krisztiánnal készítjük el a legeslegmenőbb húsvéti ételeket. Az újhagyma krémleves chipotle chilis túrógombóccal receptje most itt megtekinthető. 

2019. április 17.

A Szent András Sörfőzde tavaszköszöntő sörei idén nem csak a húsvéti ünnepeket nyitják meg, de a barbecue-szezont is. Hogy mi van a nyúlon túl? Hát a Szent András Sörfőzde tavaszváró sörkülönlegességei: a Nyúlon Innen és a Nyúlon Túl. A limitált kiadású sörsorozat idén egy tradicionális red ale és egy füstölt chilis red ale, melybe a békés megyei Kígyóscsili aranyérmes chipotle szósza került.

2019. február 26.

A Szent András Sörfőzde legújabb angol porter sörét az Aranycsapatés a Wembley Stadionban lejátszott legendás futballmérkőzés ihlette. A sörfőzde könnyű, halványbarna, kekszesen-malátás porterével mi magyarok már nem csak fociban, de sörben is igyekszünk odacsapni az angoloknak.

2019. február 11.

A Szent András Sörfőzde új Russian Imperial Stoutja ízében, illatában és beltartalmában is méltó a nevéhez, melyet egy ikonikus orosz cár nevéről kapott. A Rettegett Iván 23 ballingos szárazanyag tartalmával, 9%-os alkoholfokával és négyféle malátával gondoskodik arról, hogy egy újabb prémium sör születhessen.

2018. december 6.

Összesen három darab készült abból az egyedi kiadású prémium fa-díszdobozos duplabak sörválogatásból, amely egy friss, egy hároméves és egy tízéves Black Roset tartalmaz, és amelyet most aukcióra bocsát a Szent András Sörfőzde azzal a céllal, hogy a 25 éves főzde szűkebb hazája, Békés megye egyik leghátrányosabb településének általános iskoláját támogassa.

2018. november 21.

A Szent András Sörfőzde idén az ünnepek előtt egy füstölt szilvás Russian Imperial Stouttal jelentkezik. Esthajnal sorozatuk hatodik darabja az Esthajnal ’18 egy magas alkoholtartalmú (10,5%) édes nyitányú, de keserű lecsengésű, mégis bársonyosan lágy különlegesség, aminem csupán karácsonyi ajándéktipp, de télnyitó desszertsör is egyben.

2018. október 31.

Egy frissen főzött és egy három éves duplabak sört, no meg egy Ritzenhoff Cristal díszpoharat rejt a 2018-ban negyedszázados jubileumát ünneplő Szent András Sörfőzde valódi kincseket őrző díszdoboza, a 2015-’18-as Black Rose válogatás. Hazánk egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező sörfőzdéje most egy 25 éves életúthoz méltó különlegességgel jelentkezik: egy valódi kincset rejtő sörpárossal, mely nem csak gasztronómiai kuriózum, de kísérlet is egyben. 

2018. június 13.

A nemzetközi Central European Beer Awards 2018 sörversenyen a lehető legrangosabb gyémántdíjjal jutalmazták a Szent András Sörfőzde valódi meggyből készült Meggyes Sörét, így a korábbi csehországi érmek után ismét bebizonyosodott, hogy hazánk legjobb meggyes söre még mindig a Szent András Sörfőzdében készül. Ezüstéremmel tért haza még a főzde bécsi ászoka, az Óarany és tradicionális baksöre, a Fekete is. Bronzérmes pedig a Monarchista lett. 

2018. május 26.

Május 25-én, az Óbudai Kézműves Sörfesztiválon, vagyis a Kisüzemen debütált az idén 25 éves jubileumát ünneplő Szent András Sörfőzde limitált kiadású Vári Nővérek sörsorozatának negyedik darabja, a Vári Nővérek ’18. A címszerepben továbbra is a hazai sörkultúra két emblematikus figurája, Kővári „Armando Ochoa – Csakajósör” Gergő és Marosvári „Ogre” László, a nagy átváltozóművészek, akik csíkos cirkuszi ruhájukat levetve most sörtitkosügynökökként kutatták fel az új Vári Nővérek hozzávalóit, az új-zélandi Kohatu, Motueka és Waimea komlókat.

2018. május 7.

Magyarország egyik legnagyobb múltú kisüzemi sörfőzdéje, a békésszentandrási Szent András Sörfőzde 2018-ban negyedszázados jubileumát ünnepli. Békés megyében egy születésnap viszont nem egy napra, hanem a teljes esztendőre szól. Ennek nyitányában rögtön két új sörrel rukkolt elő a békésszentandrási kisüzem: egy hagyományőrző lager sörrel, mely nem más, mint az elmúlt huszonöt év feletti méltó tisztelgés és egy forradalmasított, modernizált hidegkomlózott New Age Hoplagerrel, ami a megújulás és tradíció jegyében született. 

2018. március 8.

A Szent András Sörfőzde idén két új főzettel, benne pedig egy valódi afrodiziákummal köszönti a tavaszt, a nyuszit, no meg azokat, akik az igazán jó söröket szeretik. Hogy mi van a nyúlon túl? Hát a Szent András Sörfőzde tavaszváró sörkülönlegességei: a Nyúlon Innen és a Nyúlon Túl. A limitált kiadású sörsorozat második etapja nem csak a beer&cake vonalat erősíti: desszertek, de a húsvéti menüsor mellé is tökéletes kiegészítő.

2018. január 18.

Hazánkból idén egyedül a Szent András Sörfőzde tért haza díjakkal Európa egyik legrangosabb szakmai sörversenyéről, a Csehországban megrendezett nemzetközi World Beer Idolról. A három bronzdíjat a főzde imperial pilsnere, a Monarchista, a valódi gyümölcsből készült Málnás Búzája és a limitált kiadású ünnepi főzete, az Esthajnal ’17 nyerte. A Szent András Sörfőzde olyan versenytársak között érdemelte ki az elismerést, mint a cseh Svijany, a belga Huyghe Brewery vagy a német Schwarzbräu.

2017. november 17.

A Szent András Sörfőzde bemutatta Esthajnal sorozatának ötödik darabját, az Esthajnal ’17-et, ami idén nem csupán karácsonyi meglepetés, de télnyitó desszertsör is egyben. Ünnepi sörük különleges alkalmak sztárvendége, izgalmas desszertek alapanyaga, de a sörhöz készült díszcsomagolásban akár karácsonyi ajándék is lehet.  

2017. május 18.

A hazai sörkultúra emblematikus figurái, Kővári „Armando Ochoa - Csakajósör” Gergő és Marosvári „Ogre” László a Szent András Sörfőzde sörfőzőmesterével, Pekár Mihállyal és a helyi csapattal 2017-ben is megalkották a nyári Vári sörsorozat legújabb változatát, a Vári Nővérek ’17-et. A Vári Nővérek summer pale ale sorozatának harmadik darabja Tomahawk és Simcoe komlók felhasználásával készült.  

2017. március 30.

Mi van a nyúlon túl? Hát a Szent András Sörfőzde tavaszi sörkülönlegességei: a Nyúlon Innen és a Nyúlon Túl. Idén A Fűszerésszel együttműködésben új szezonális sörsorozatot indított az ország egyik legnagyobb múltú kisüzemi sörfőzdéje, a Szent András Sörfőzde. A limitált kiadásban elkészült tavaszi főzetek célja, hogy a Nyúlon Innen és a Nyúlon Túl a húsvéti menüsor méltó kísérője legyen, díszdobozba csomagolva pedig a locsolásért járó különleges jutalom a piros tojás mellé vagy akár helyette is. 

2017. február 27.

Csehország legrangosabbnak számító sörversenyén, az Arany Sörpecséten bronzérmmel jutalmazták a Szent András Sörfőzde Meggyes Sörét, de az egyik legerősebb kategória döntőseként végzett a főzde bécsi ászok söre, az Óarany is. A szakmai kóstoláson alapuló nemzetközi versenyen a magyar indulók közül egyedül a Szent András Sörfőzde tért haza díjjal.

2017. január 13.

Ezüstérmet nyert a Szent András Sörfőzde Meggyes Söre és aranyat Bimbó Tamás által jegyzett KESER füstölt söre, a Szalonka a csehországi World Beer Idol nemzetközi sörversenyen. A Meggyes és a Szalonka olyan versenytársak között érdemelte ki az elismerést, mint a cseh Primator és a Svijany, a belga Delirium Tremens és Duvel vagy a német Schwartzbräu.

Állást keresel?

Keresd ajánlatainkat a Jooble-ön.

Elérhetőségek

SZENT ANDRÁS SÖRFŐZDE

5561 Békésszentandrás, Szent András utca 11.

TELEFON:

Rózsa Sörkert: +36-66-218-703,
Szent András Sörfőzde: +36-20-925-9410