Kérem várjon...

Legfrissebb hírek

2024. május 22.

A nyár a különböző gyümölcsökkel való kísérletezésről is szól nálunk. A Mangós-habanerós hazy IPA után egy Lambda.18. névre keresztelt berliner weisse-t mutatunk Neked, mandarin és narancs zamatos nyári frissességével.

2024. május 17.

Naponta kaptuk meg a kérdést, miért nem került az állandó szortimentbe a korábban Beta.36 névre hallgató mangós-habanerós hazy raw IPA. Mi büszkék vagyunk arra, hogy veletek közösen alakítjuk a Szent András kínálatot, éppen ezért Mangós raw IPA néven dobtuk piacra ezt a nagyon különleges hazy IPA-t.

2024. március 4.

A Szent András Sörfőzde idén hazy IPA-kal köszönti a tavaszt, de bátorságot is ad egy mosolygós húsvéti locsoláshoz. A limitált kiadású, Nyúlon Innen-Nyúlon Túl sörsorozat következő darabjai forralás nélkül készültek koncentrált Strata, Galaxy és Citra komlózással, magas fehérjetartalommal.

2023. november 13.

Egy ikonikus ünnepi sörkollekció, ami az elmúlt tíz év legizgalmasabb karácsonyi ízeit vonultatja fel megalkotva így a kincset érő karácsonyi ajándékot. Ezzel a imitált kiadású díszdobozos Esthajnal-válogatással ünnepeljük a 30. jubileumi születésnapot és magát a legszebb ünnepet az évben, a karácsonyt. 
 

2023. július 25.

Békésszentandráson immáron 30 éve szenvedélyünk a sör. Idén nyáron egy régi visszatérő kéréseteket váltottuk valóra, ugyanakkor nagy vállalás is egy kisüzemi sörfőzde életében. Hatalmas örömmel és büszkeséggel mutatjuk be nektek az első hazai gyártású, folyamatos kereskedelmi fogalmomba kerülő, kisüzemi alkoholmentes sörcsaládot, a „MAJDNEM”-et.

2023. július 20.

Augusztusban is rengeteg élménnyel és finom sörökkel várunk téged a Rózsa Sörkertben, a Szent András Sörfőzde hivatalos sörözőjében Békésszentandráson, ami a főzde épülete mellett található. A sörözés után érdemes a Holt-Körös festői környezetében barangolni hiszen a környék egy hétvégére, de akár egy egész hétre is elegendő programmal és látnivalóval várja a kikapcsolódni vágyókat.

2023. június 12.

Nagy örömmel és büszkeséggel mutatjuk be nektek a legújabb Szent András berliner weisse családot, ami rendhagyó és impozáns kinézete mellett a szerintünk tökéletes sour, vagyis savanyú búzasör széria lett és rögtön három különböző ízben is debütál. Ezek a német eredetű fanyar búzák a gyümölcsös sörök legmagasabb szintjét képviselik kellemesen savanyú, frissítő ízvilágukkal, erős gyümölcsösségükkel és a búzasörökre jellemző karakterességükkel.

2023. május 1.

Hazánk legnagyobb múltú kisüzemi sörfőzdéje, a békésszentandrási Szent András Sörfőzde idén májusban 30 éves jubileumát ünnepli. Békésben egy születésnap azonban nem egy napra, hanem a teljes esztendőre szól. Ennek nyitányában egy mindössze párszáz darabból álló – 30 év útját bemutató – díszdobozos kiadással tisztelegnek az elmúlt évek sikerei előtt, ami nem csak az egyik legjobb nosztalgikus élmény, de egyben érdekes sörös kísérlet is.

2023. április 25.

Csehország legrangosabbnak számító nemzetközi sörversenyén, az Arany Sörpecséten (Pivní Pecet) ezüstéremmel jutalmazták a Szent András Sörfőzde valódi almával, fahéjjal és ugandai vaníliával készült sörét, az Almás Rétes pastry ale-t. Az országnak továbbá immár nemzetközi aranyéremes cidere is lett. A lehető legmagasabb díjat hozta haza Csehországból a kizárólag 100% frissen préselt szentesi almából készült, valódi meggy hozzáadásával készült Kertem meggyes cider. 

2023. január 18.

Megvizsgáltuk, kinyomoztuk, elemeztük a részleteket és a szerzetesek évszázados tudását felhasználva hazánk - talán legizgalmasabb - sörét zártuk a palackba. Ismerjétek meg az egyedi díszdobozba csomagolt hi-end szériánk legújabb büszkeségét, az Inspektort (belga tripel, 8,5%), ami a belga sörökre jellemző karakteres fűszerességgel, gyümölcsös észteres és fenolos jegyekkel indít, mégis a kortyot száraz, kellemes keserűség zárja.

2022. november 24.

Szerezd be most az ünnepi söreidet! November 25-27. között -20%, - 30%, - 40%, de akár - 50% kedvezménnyel vásárolhatsz a Szent András webshopban. A Black Friday alatt a kisüzemi söreink és az egyedi díszcsomagolásba zárt söreink válogatása mellett egy prémium Kertem cidert és egy Hopszódát is pofátlanul alacsony áron szerezhetsz be. Nem csigázunk tovább, lássuk is, mely termékek vesznek részt az év legnagyobb akciójában.

2022. november 20.

Békésszentandráson már novemberben hangolódnak a karácsonyra, de a nagy készülődésben sem tudják abbahagyni a kísérletezést. Idén is különleges karácsonyra számíthatunk, hiszen a terített asztalokra most egy mézeskalácsos belga ale kerülhet. Az Esthajnal ’22 amellett, hogy az ünnepi ételek tökéletes kísérője, díszdobozba csomagolva mutatós karácsonyi ajándék is. 

2022. október 18.

A Hopszóda egy frissítő átmenet a kisüzemi, prémium IPA sörök gyümölcsös ízvilága és a természetes hozzávalókat tartalmazó ízesített szénsavas vizek között. Minden kortya a modern Sabro és Sorachi komlók enyhén kókuszdiós, korianderes, trópusi gyümölcsös ízeit idézi, csak felesleges kalóriák és alkoholtartalom nélkül.

2022. augusztus 5.

Régóta kapjuk a kéréseket, hogy immár legyen a söreink közt valamilyen sour ale is. Nos kezdésnek úgy gondoltuk egy klasszikus berliner weisse némi csavarral meg is teszi. A nyár ugyanis a különböző gyümölcsökkel való kísérletezésről is szól a Szent András Sörfőzdében.

2022. július 30.

Sokak szerint a cider a hiányzó láncszem a sör és a bor közt. Erről persze megoszlanak a vélemények, mi mindenesetre nagy örömmel és büszkeséggel mutatjuk be nektek Kertem termékcsaládunkat, mely szentesi barátaink, a Teacher’s Cider és főzdénk, a békésszentandrási Szent András Sörfőzde kollabjában készült cider kísérlet.

2022. május 3.

A következő folyékony kísérlet nem csupán tisztelgés a méltán híres cseh sörkultúra előtt, de egy sörtörténeti utazással egybekötött izgalmas játék is a fogyasztóink és persze önmagunk felé. Ezúttal ugyanis a világhírű cseh pilsek klasszikus változatát, a desítkát, avagy a „tízeskét” (ami a sör Balling-fokára / szárazanyag tartalmára utal) állítottuk szembe ugyanennek a sörnek a modernebb, hidegkomlós víziójával.

2022. április 2.

A  szentandrási kísérletezés, a csabai hagyományok, a gyulai precizitás, a tótkomlósi találékonyság és a szarvasi játékosság találkozik ebben a példanélküli TesztAndrás sörben, amit nem csak Békés megye, de az ország egyik gasztronómiai csúcsterméke a békési kolbász inspirált.

2021. november 29.

Békésszentandráson már hangolódnak az ünnepekre, de a nagy készülődésben sem tudják abbahagyni a kísérletezést. A Szent András Sörfőzdében idén egy meggyes-mákos balti porter került a palackba a karácsony minden ízével, illatával és szeretetével. Már fogható, szerethető és ajándékozható az Esthajnal ’21.

2021. november 9.

Hazánk legnagyobb múltú kisüzemi sörfőzdéje nem csak legendákból és történelmi alakokból merít ihletet, de maga is legendás prémium söröket zár a palackba. Ennek legújabb bizonyítéka az aszalt gyümölcsösös ízeket felvonultató búzabak sörkülönlegesség, a Hildegard, ami a középkori élet egyik legmeghatározóbb apácájáról, vagyis Bingeni Szent Hildegardról kapta a nevét.

2021. augusztus 24.

Hosszas kísérletezés után született meg a Szent András Sörfőzde TesztAndrás sörsorozatának első lagere, a Gamma. 07, ami egy markánsan hidegkomlózott pilseni. Magyarország egyik legnagyobb múltú kisüzemi sörfőzdéjének új söre egy tradicionális vonalat gondol újra, ez pedig a sokak által kedvelt cseh lagerek ízvilága.

2021. július 6.

A Szent András Sörfőzde és a tradíciók tisztelete mára már egyet jelent a szótárban, de Békésszentandráson legalább ekkora szerepet kap a hagyományteremtés és a kísérletezés is. A békésszentandrási sörmanufaktúra és a sörszerető közönség nem csak kéthetente-havonta tesztelhet új ízeket, de mostantól közösen alakítja a kínálatot is. 

2021. május 20.

Igazán rendhagyó sör érkezik júniusban Békésszentandrásról, ami nem csak a sörről, sokkal inkább egy nemes küldetésről szól. A Templárius Alapítvány, valamint a Hungary Helps Program az ország egyik legnagyobb múltú kisüzemi sörfőzdéjét a Szent András Sörfőzdét kérte fel egy összefogásra, mely során segítséget nyújtanak a - világ számos pontján üldöztetéseknek is kitett - keresztény közösségeknek.

2021. április 20.

A hagyománykövető, mégis a sörtípusokkal és alapanyagokkal merészen kísérletező Szent András Sörfőzde legújabb small batch szériás tesztsöre, a bodzavirágos witbier, azaz a Delta.13 az idei tavasz slágersöre is lehet. A békésszentandrási kisüzem harmadik tesztsörének célja, hogy a klasszikus belga búzasör narancshéjas, korianderes jegyeit az évszakra jellemző tavaszi köntösbe öltöztesse, megalkotva ezzel egy tökéletes tavaszi búzasört.

2021. április 13.

A Szent András Sörfőzdében nem telik el hónap valami igazán különleges megjelenése nélkül. A főzde most egy magas alkoholtartalmú, erősen malátás, aszalt gyümölcsös ízkaraktereket hozó, hosszú érlelésű árpaborral jelentkezik. Legújabb sörük, Houdini már az első kóstoláskor is furfangokkal, meglepetéssel vár ránk, de idővel megbűvöl, ámulatba ejt, akárcsak legendás névadója, a világ leghíresebb bűvésze és szabadulóművésze, a magyar származású Harry Houdini.

2021. március 15.

A Szent András Sörfőzde legújabb kísérleti söreivel köszönti a tavaszt, de bátorságot is ad egy mosolygós, nagy húsvéti locsoláshoz. A limitált kiadású, Nyúlon Innen-Nyúlon Túl sörsorozat ötödik darabjai egy letisztult, szalmasárga, virágosan komlós New England IPA, valamint ennek egy valódi sárgabarackkal és bazsalikommal főzött változata.

2021. február 3.

A hagyománykövető, mégis a sörtípusokkal és alapanyagokkal merészen kísérletező Szent András Sörfőzde újabb mérföldkőhöz érkezett. A békésszentandrási sörmanufaktúra új projektjében, a TesztAndrásban a small batch-szériás kísérleti sörökre helyezi a hangsúlyt, így bátor, de annál izgalmasabb ötletek valósulhatnak meg. Ha valami, akkor ez tényleg a sörfőzők játszótere.

Elérhetőségek

SZENT ANDRÁS SÖRFŐZDE

5561 Békésszentandrás, Szent András utca 11.

TELEFON:

Rózsa Sörkert: +36-66-218-703,
Szent András Sörfőzde: +36-20-925-9410