Kérem várjon...

Jelenlegi hely

A Szent András Sörfőzdében nem telik el hónap valami igazán különleges megjelenése nélkül. A főzde most egy magas alkoholtartalmú, erősen malátás, aszalt gyümölcsös ízkaraktereket hozó, hosszú érlelésű árpaborral jelentkezik. Legújabb sörük, Houdini már az első kóstoláskor is furfangokkal, meglepetéssel vár ránk, de idővel megbűvöl, ámulatba ejt, akárcsak legendás névadója, a világ leghíresebb bűvésze és szabadulóművésze, a magyar származású Harry Houdini.

A békésszentandrási kisüzem új szintre emeli a sörözés élményét. A főzde portfóliójában már eddig is szinte minden jelentősebb sörtípus megtalálható volt, legyen szó modern lagerekről, testes duplabakokról, illatos ipákról, gyümölcsös-, vagy búzasörökről. Hogy teljes legyen a kép, most egy titokzatos, de akár valódi csodákra is képes american barleywine-nal jelentkeznek, melyet egy nem mindennapi életút, Harry Houdini munkássága inspirált.

Neve ellenére az árpabornak (barleywine) nincs köze a borhoz. Sokkal inkább egy magas alkoholfokú, tekintélyt parancsoló, karakteresen gyümölcsös aromákat hozó, keserédes sörtípus, melynek ereje sokrétűségben rejlik. Houdini, ennek amerikai típusú verziója (american barleywine) mely angol ősénél komlóhangsúlyosabb, olajosabb állagú és kesernyésebb, színe vöröses borostyán. Ez az erősen testes sör, a maláta édesen mazsolás ízkaraktereit kellemesen ötvözi a sötét gyümölcsök savasságával, fanyar, zamatos ízeivel, miközben nem tartalmaz gyümölcsöket. A magas szárazanyagtartalom és a típus jellegzetessége miatt a Szent András Sörfőzde legújabb büszkesége - megfelelő körülmények mellett - akár egy évtizedig is tárolható, úgy nemesedik, mint a jó bor, idővel újabb és újabb rétegeit fedi fel. A békésszentandrási sörmanufaktúra célja, hogy ez a sör ízében, illatában és típusában legalább annyira egyedülálló legyen, mint életében névadója, a legendás Harry Houdini volt.

Elérhetőségek

SZENT ANDRÁS SÖRFŐZDE

5561 Békésszentandrás, Szent András utca 11.

TELEFON:

Rózsa Sörkert: +36-66-218-703,
Szent András Sörfőzde: +36-20-925-9410