Kérem várjon...

Jelenlegi hely

Báránygerinc spenótos nudlival és tavaszi salátával

 

Hozzávalók 4 főre:

800 g báránygerinc (opcionális)

 

nudli:

100 g spenót

5 g fokhagyma

1 kanál libazsír (vagy bármilyen zsiradék)

150 g főtt összetört krumpli

75 liszt

 

saláta:

egy csokor retek

egy csokor újhagyma

egy marék spenótlevél

ehető virágok

vinegrette:

5 g újhagyma szár

8 g chippotle szósz

1 g dijoni mustár

30 g hidegen sajtolt napraforgó olaj (vagy olivaolaj)

15 g Nyúlon innen sörKi

ízlés szerint almaecet

 

Hús:

A gerincet serpenyőben megsütjük és rozmaringos vajjal locsolgatjuk. Pihentetjük a húst.

Spenótos nudli:

Egy serpenyőben kis zsíron, fokhagymával megfonnyasztjuk a spenótleveleket. Félretesszük.

Megpucoljuk az előre héjában megfőzött krumplit. Áttörjük.

A spenótot apróra vágjuk és összekeverjük a nudli többi hozzávalóival. Összegyúrjuk, kiformázzuk a nudlikat.

Vizet forralunk és kifőzzük a nudlikat. Leszűrjük és félretesszük.

Saláta:

A fent elkészített páclébe belevágjuk a zöldségeket (retek, újhagyma).

Egy habverővel összekeverjük a vinegrette hozzávalóit.

Tálalás.

Elérhetőségek

SZENT ANDRÁS SÖRFŐZDE

5561 Békésszentandrás, Szent András utca 11.

TELEFON:

Rózsa Sörkert: +36-66-218-703,
Szent András Sörfőzde: +36-20-925-9410