Kérem várjon...

Jelenlegi hely

Igazán rendhagyó sör érkezik júniusban Békésszentandrásról, ami nem csak a sörről, sokkal inkább egy nemes küldetésről szól. A Templárius Alapítvány, valamint a Hungary Helps Program az ország egyik legnagyobb múltú kisüzemi sörfőzdéjét a Szent András Sörfőzdét kérte fel egy összefogásra, mely során segítséget nyújtanak a - világ számos pontján üldöztetéseknek is kitett - keresztény közösségeknek.

Ebben a példaértékű adományozási összefogásban minden palack valódi kuriózumnak számító Templárius sör megvásárlásával a sörfőzde és a projekt résztvevői közreműködésével támogathatjuk a világ számos pontján lerombolt iskolák, templomok és kegyhelyek helyreállítását iránymutatást adva szolidaritásból, keresztényi szeretetből. A projekt célja rávilágítani nem csak hazánkban, de az egész világon a keresztény hit és értékek védelmének fontosságára, megőrzésére.

Egy ilyen kivételes projekthez, egy hasonlóan páratlan sör, a Templárius (imperial rye ale, vagyis egy erős, felsőerjesztésű rozssör) megjelenése is társul. Bár a sörfőzés története az ősidőkre tekint vissza, a középkori receptek nagyrészt elvesztek, így rozsból az utóbbi időkben kevesen főztek sört egészen mostanáig. A Békésszentandrási Szent András Sörfőzde portfóliójában már eddig is szinte minden jelentősebb sörtípus megtalálható volt, legyen szó modern lagerekről, testes duplabakokról, illatos ipa-, gyümölcsös-, búza vagy kísérleti sörökről. Hogy a sor teljesebb legyen egy modern, mégis archaikus rozssörrel rukkoltak elő, a Templárius imperial rye ale-lel, ami a rozssörök sűrűbb, magas alkoholtartalmú (9% v/v) változata. Utánozhatatlan barnakenyeres ízvilágát a - középkorban még kizárólagosan használt - füstölt malátáknak és a magas rozsmaláta hányadnak köszönheti. A 20,5 Balling-fokos masszív testet, a speciális élesztőből is eredő száraz, virágos, fűszeres aromák ellenpontozzák. A békésszentandrási kisüzem legújabb állandó söre június elején elérhető a főzde webshopjában és partnereiknél.

Elérhetőségek

SZENT ANDRÁS SÖRFŐZDE

5561 Békésszentandrás, Szent András utca 11.

TELEFON:

Rózsa Sörkert: +36-66-218-703,
Szent András Sörfőzde: +36-20-925-9410