Kérem várjon...

Jelenlegi hely

A Szent András Sörfőzde új Russian Imperial Stoutja ízében, illatában és beltartalmában is méltó a nevéhez, melyet egy ikonikus orosz cár nevéről kapott. A Rettegett Iván 23 ballingos szárazanyag tartalmával, 9%-os alkoholfokával és négyféle malátával gondoskodik arról, hogy egy újabb prémium sör születhessen.

A Szent András Sörfőzde portfóliójában már eddig is szinte minden jelentősebb sörtípus megtalálható volt, legyen szó modern lagerekről, testes duplabakokról, illatos IPA-, gyümölcsös-, vagy búzasörökről. Hogy a sörkép teljes legyen, most egy belevaló russian imperial stouttal, a Rettegett Ivánnal (9%) bővült a Szent András választék. A russian imperial stout több évszázados kísérletezés, tudás és játékosság eredménye, amelyet a 18. századi brit sörfőzők készítettek azért, hogy az orosz cári udvarnak kedveskedjenek. Ehhez a tekintélyes alkoholfokú, gazdagon fűszerezett, kirobbanóan zamatos már-már átláthatatlanul fekete sörhöz a szentandrásiak négyféle malátát adtak, amelyek tökéletes harmóniát alkotnak a füstös, a csokoládés és a krémesen karamellás ízkarakterekkel.

Az évjárat megjelöléssel ellátott Rettegett Ivánokat a sörhöz méltó díszdobozban mindig az adott év elején lehet kóstolni és beszerezni, amíg a készlet tart. A különleges, egyesével csomagolt sörök ízükben, beltartalmukban (23 balling) és megjelenésükben is prémium kategóriás termékek, amelyeket ajándékba adni vagy éppen kapni legalább akkora élmény, mint lezárni velük egy kellemes vacsorát. A Szent András Sörfőzde sörténészei különleges történelmi tényekre bukkantak. Olyan történelmi jelentőségű eseményekre, melyekről a történelemkönyvek sem számolnak be. A Rettegett Iván sör kapcsán egy ilyen esetről rántják le a leplet online megtekinthető kisfilmjükben, melyet a múlt század egyik legjelentősebb orosz rendezője, az éppen 70 éve elhunyt Szergej Mihajlovics Eisenstein rendezett. A valós események a filmben lettek elrejtve, ami megtekinthető itt -> https://www.youtube.com/watch?v=-n5GZwvYEo4

Elérhetőségek

SZENT ANDRÁS SÖRFŐZDE

5561 Békésszentandrás, Szent András utca 11.

TELEFON:

Rózsa Sörkert: +36-66-218-703,
Szent András Sörfőzde: +36-20-925-9410