Kérem várjon...

Jelenlegi hely

Nyitvatartás 

Hétfő-csütörtök: 08:00 - 21:00

Péntek: 08:00 - 22:00

Szombat: 08:00 - 00:00
Vasárnap: 08:00 - 21:00

 

 

Szeretettel várunk mindenkit a Rózsa Sörkertben, a Szent András Sörfőzde hivatalos sörözőjében Békésszentandráson, ami a főzde épülete mellett található. A legfrissebb sörök 10 csapról kóstolhatóak karnyújtásnyira onnan, ahol készültek, de a főzde közel 30 féle sörtípusa üvegben is elérhető nálunk. A szezon alatt a Grillteraszon igazi autentikus magyar Street Food ételeket is kóstolhattok: Gulyásbombával (pörkölt kifliben), kolbi doggal, de hűsítő jégkrémekkel is kísérhetitek hazánk legfinomabb kisüzemi söreit. Nyáron minden héten csendesülős koncertekkel (másnéven NEMKONCERTEK-kel) várjuk a látogatókat, de a Nemzetek Ligája magyar vonatkozású labdarúgó mérkőzésein is lehet nálunk izgulni. Sörkertünk kutyabarát, a gyermekek pedig kifestőkkel csiszolhatják kreativitásukat, miközben finom üdítőket kortyolhatnak. Csapolt és üveges söreink helyben fogyasztásra és elvitelre is kérhetőek, az aktuális csaplista mindig a Rózsa Sörkertben található meg. A sörözés mellett csocsó partikra, darts meccsekre is van lehetőség, de az autentikus magyar biliárd is gondoskodik arról, hogy a finom sörök mellett egy kis játék se maradjon el. A sörözés után érdemes a Holt-Körös festői környezetében barangolni hiszen a környék egy hétvégére, de akár egy egész hétre is elegendő programmal és látnivalóval várja a kikapcsolódni vágyókat.

 

Cím:

Rózsa Sörkert/Szent András Sörfőzde
5561 Békészentandrás Szent András u 11.
Telefon: 06-66-218-703

>> Kövess minket Facebookon! <<

 

A következő események:

Márton-napi Szent András Malátabár sörkóstoló és sörest (2022.11.11, péntek)

Sörözés közben elgondolkodtál már mi van a palackban? Milyen alapanyagok kerülnek kedvenc söreidbe? Kíváncsi vagy milyen az értő sörkóstolás, de ennél többet is megtudnál a sörkészítés rejtelmeiről, az alapanyagokról és úgy mindenről, ami a sörhöz köthető? Akkor a Szent András Malátabár rendezvényeit neked találtuk ki!

Márton-napon téged is szeretettel várunk az őszi szezon első Malátabár rendezvényére! De sörözni, Márton-napon? Naná!

Cseh-, és Németországban bor helyett különféle sörökkel koccintanak Márton-napon, de egy dologban megegyeznek a vélemények: a sörök ideális társai a nap klasszikus ételének, a libának, melyet nálunk most különböző hideg libafalatok formájában kóstolhatsz meg. A németek a középkor óta ünnepi duplabak sörökkel párosítják, míg a cseh-morva, Josef Groll 1842 november 11-én épp Márton-napkor, mutatta be forradalmian új főzetét, a későbbi Pilsner Urquellt- amivel nem csak új sört, de hagyományt is teremtett.

Mi is Békésszentandráson évről-évről tovább éltetjük ezt a tradíciót, idéntől immár te is az élmény a részese lehetsz.
Hogy mi a tökéletes Márton-napi sör -liba párosításban? Szerintünk ez a nap sörös megközelítésben a testes és gazdagon malátás, mégis bársonyosan lágy duplabak sörökről szól. Ez a magas extrakttartalmú sűrű barna sör tökéletes harmóniát alkot a libafalatokkal is, sőt nálunk nem csak idei, de évjáratos Black Rose duplabak söröket is kóstolhatsz, amelyek idővel érnek mint a jó bor, sőt izgalmas élmény két évjáratot összekóstolni belőlük.

A libafalatokat továbbá egy áfonyás duplabakkal, a Szent András Könnyével is kipróbáljuk Az est során nem maradhat el legújabb közel tökéletesre fejlesztett cseh lagerünk, az Etalon kóstolása sem, de lesz még pár érdekes tétel a sörsorban.
A kóstolás közben Bukovinszky Béla, a Szent András Sörfőzde tulajdonosa és Mátyus Tamás, a Szent András Sörfőzde egyik sörfőzője mesél neked részletesen a sörökről, a hagyomány sörös vonatkozásairól és sok más főzdei érdekességről is. Ha egy izgalmas péntek esti programot keresel, téged is várunk szeretettel!

SÖRÖK, amiket kóstolni fogsz: 

Etalon (cseh stílusú lager 4,2%)
Monarchista (imperial pilsner 7%)
Szent András Könnye (áfonyás duplabak 9%)
TesztAndrás Beta.30 (hazy raw IPA 7%)
Black Rose (duplabak 9%) évjáratos sörök. Két különböz
ő évjárat összekóstolása.

 

Helyszín: Rózsa Sörkert, 5561 Békésszentandrás, Szent András u. 11.

Telefon: 06-66-218-703

Bejelentkezés/asztalfoglalás
+3620 264 33 34

 

A jegyek korlátozott számban elérhetőek és a jegyváltásra a rendezvény előtt is van lehetőség.

Jegy ára elővételben: 3900 Ft
Helyszíni jegy ára: 4900 Ft

 

A jegy ára tartalmazza a rendezvényen kóstolható söröket és ételeket is.

Kezdés: 18:00

A Facebook eseményt IDE kattitntva találod.

 

Elérhetőségek

SZENT ANDRÁS SÖRFŐZDE

5561 Békésszentandrás, Szent András utca 11.

TELEFON:

Rózsa Sörkert: +36-66-218-703,
Szent András Sörfőzde: +36-20-925-9410