Kérem várjon...

Jelenlegi hely

Magyarország egyik legnagyobb múltú kisüzemi sörfőzdéje, a békésszentandrási Szent András Sörfőzde 2018-ban negyedszázados jubileumát ünnepli. Békés megyében egy születésnap viszont nem egy napra, hanem a teljes esztendőre szól. Ennek nyitányában rögtön két új sörrel rukkolt elő a békésszentandrási kisüzem: egy hagyományőrző lager sörrel, mely nem más, mint az elmúlt huszonöt év feletti méltó tisztelgés és egy forradalmasított, modernizált hidegkomlózott New Age Hoplagerrel, ami a megújulás és tradíció jegyében született. 

A Szent András Sörfőzde Magyarország egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező kisüzemi sörfőzdéje. Sörkülönlegességeit a Körösök szívében, a napsütötte Békésszentandráson olyan emberek készítik, akik nem csak szeretik a sört, de mindig a tökéletességre törekednek. Ezért vannak jelen aföldtől a palackozásig, követik végig a sör útját, eza szenvedély élteti őket immáron 25 éve.Ennek apropóján a főzde egy egész évben tartó ünnepléssel és rögtön egy díszdobozba is csomagolt sörpárossal jelentkezik, mely sörök a tradíció és a megújulás jegyében készültek el. A duópakkal egyszerre merülhetnek el a sörrajongók a jelenben és a múltban, a lager sörök 25 éves fejlődéstörténetében, sörténelmében.

Az Arany Korsó 93’ egy tradicionális lager, mely a huszonöt évvel ezelőtti recept felújított, a technológiai élenjárás mellett készült változata, a Mutti pedig nem csupán egy német stílusú könnyű lager új értelmezése, hanem a Szent András Sörfőzde hidegkomlózott víziója is, amely alapanyagaival és kísérletező kedvével arra vállalkozik, hogy a malátás-gyümölcsös és a komló kesernyés ízeinek harmóniájával típusa egyik legizgalmasabb ivósöre legyen.

A Szent András Sörfőzde negyedszázados munkája nem csak a sörről, hanem az emberekről is szól. Széles portfóliójában minden ínyenc és hagyománykövető sörkedvelő megtalálja a számára legideálisabb típust, legyen szó valódi gyümölcsből készült sörökről, erősen komlózott lagerekről, IPA vagy desszertsörökről. A széles portfólió mellett az állandó minőség és a technológiai élenjárás jelzi legjobban a békésszentandrási kisüzem elkötelezett szenvedélyét és kísérletező kedvét a minőségi sör iránt. A Szent András Sörfőzdében ebből az apropóból készült el a hazai kisüzemi sörgyártás első sörlabora, ahol nem csupán a kész sörökön végeznek méréseket, hanem a különböző fázisok alatt is mérhető, laborálható eredmények születnek. Ennek eredménye pedig az állandó minőség, vagy a bátor kísérletezgetés.

Elérhetőségek

SZENT ANDRÁS SÖRFŐZDE

5561 Békésszentandrás, Szent András utca 11.

TELEFON:

Rózsa Sörkert: +36-66-218-703,
Szent András Sörfőzde: +36-20-925-9410