Kérem várjon...

Jelenlegi hely

A Szent András Sörfőzde idén két új főzettel, benne pedig egy valódi afrodiziákummal köszönti a tavaszt, a nyuszit, no meg azokat, akik az igazán jó söröket szeretik. Hogy mi van a nyúlon túl? Hát a Szent András Sörfőzde tavaszváró sörkülönlegességei: a Nyúlon Innen és a Nyúlon Túl. A limitált kiadású sörsorozat második etapja nem csak a beer&cake vonalat erősíti: desszertek, de a húsvéti menüsor mellé is tökéletes kiegészítő.

A Szent András Sörfőzde megteremtette és díszdobozba csomagolta a húsvéti sörök hagyományát. Limitált kiadású főzetei, a Nyúlon Innen és a Nyúlon Túl idén letisztult, közérthető verzióban, a Fűszerésszel együttműködésben egy valódi afrodiziákumnak számító alapanyaggal készültek el. A Nyúlon Innen idén egy tradicionális Vörös Ale, míg a Nyúlon Túl egy valódi afrodiziákummal, vagyis tonkababbal készült Vörös Ale. Magyarországon ilyen típusú sört, még nem főztek tonkababbal, így érdemes az ünnepekre „betárazni” ebből a különlegességből.

A mágikus csodafűszerként is emlegetett tonkababot őshonos termőterületein, Dél-Amerikában különösen nagy becsben tartják. A legendák szerint nem csak gyógyító, de varázserővel is bír. Úgy tartják, ha az ember tonkababot szorongatva suttogja el kívánságait, azok biztosan valóra válnak. Ha pedig éppen nincsen nálunk tonkabab, akár sörrel is működhet a varázslat. A tonkababot Dél-Amerika számos területén használják: többszöri forrázást, áztatást követően gyógynövényekkel elegyített teát készítenek belőle, amelynek vágyfokozó, bódító, depresszió-ellenes, sőt immunerősítő hatást is tulajdonítanak. Ízeiben, illatában a vaníliát, a keserű mandulát, a fahéjat és a szegfűszeget egyaránt idézi.

A tonkababot idén a főzde partnere, az adalékanyag és tartósítószer-mentes  fűszereiről híres Fűszerész biztosította. Az Ogre Bácsiban tartott sörbemutató résztvevői pedig a Magyar Konyha által 2017-ben az ország TOP 10 kézműves cukrászdája közé választott Czakó Kert tonkababos tartjával együtt kóstolhatták a Szent András Sörfőzde „nyulas” söreit. Süteményük tökéletes harmóniát alkotott a tonkababos Vörös Ale, a Nyúlon Túl ízvilágával, így ha az ember teheti, érdemes összekóstolni az ízeket.

A békésszentandrási Szent András Sörfőzde nem titkolt célja, hogy az év minden szakában az alkalmakhoz illő izgalmas, limitált kiadású sörökkel is előrukkoljon a főzde állandó sörei mellett. Az idén második alkalommal főzött Nyúlon Innen – Nyúlon Túl különkiadás mellett nyáron a Vári Nővérek summer pale ale (SPA) sörsorozattal, télen pedig a karácsony ízeit magába záró Esthajnal-sorozat jelentkezik.

Elérhetőségek

SZENT ANDRÁS SÖRFŐZDE

5561 Békésszentandrás, Szent András utca 11.

TELEFON:

Rózsa Sörkert: +36-66-218-703,
Szent András Sörfőzde: +36-20-925-9410