Kérem várjon...

Jelenlegi hely

A Szent András Sörfőzde bemutatta Esthajnal sorozatának ötödik darabját, az Esthajnal ’17-et, ami idén nem csupán karácsonyi meglepetés, de télnyitó desszertsör is egyben. Ünnepi sörük különleges alkalmak sztárvendége, izgalmas desszertek alapanyaga, de a sörhöz készült díszcsomagolásban akár karácsonyi ajándék is lehet.  

A karácsonyi édességek kísérője, alapanyaga, vagy akár helyettesítője is lehet a Szent András Sörfőzde Esthajnal-sorozatának ötödik darabja, az Esthajnal ’17, amely idén egy bergamot naranccsal főzött earl grey porter. De az Esthajnal ’17 nem csak egy kiváló desszertsör, - amit a kesernyés bergamot narancs és a frissítő tealevelek tesznek különlegesség – hanem télváró ínyencség, sütemények kiegészítője, vagy akár különleges ajándék is a fa alatt. Ebből a célból készült a Szent András Sörfőzde karácsonyi díszdoboza, amelyben a dizájndíjas sörök mellett, egy a sörtípushoz illő tulipánpohár is található.

A Szent András sörfőzde nem titkolt célja, hogy a sörivást valódi gasztronómiai eseménnyé nemesítse, továbbá kedvet csináljon ahhoz, hogy egy izgalmas illatanyagokkal és ízharmóniákkal készült sört nem csak inni jó. Ebből a célból idén az ünnepek előtt megajándékozza mindazokat, akik már régóta fontolgatják, milyen is lehet sörrel főzni valami finomat a családnak. Debütáló ünnepi desszertsörük, az Esthajnal ’17 bemutatója kapcsán egy Do It Yourself-es (DIY-es) receptfüzettel rukkoltak elő, melyben a sörszerető hobbiszakácsok a Szent András Sörfőzde közel minden sörével kipróbálhatják magukat a konyhában. A receptek könnyen elkészíthetők még azok számára is, akik most kezdik bontogatni szárnyaikat a konyhában, de sörözni annál jobban szeretnek. Természetesen télváró sörkülönlegességükkel, az új Esthajnallal is próbálkozhatnak az ínyencszájúak. Az Esthajnal ’17-ből a

Beer Gastronomy gasztrobloggere, PIF egy kekszmorzsás pohárkrémet álmodott meg, ami a sörös, csokis, earl grey-narancsos tető ellenére sem lehetetlen vállalkozás a receptfüzet útmutatásait követve.

Az Esthajnal ’17 izgalmas élmény mindazoknak, aki szeretik a testes, ízekben és illatokban gazdag portereket, ugyanis ehhez a sörhöz főzése során pilseni, karamell és csokoládémalátákat, zabpelyhet, pörkölt árpát, earl grey tealeveleket, bergamot narancsot, vanília rudat, valamint csokoládét és kakaóbabot használtak fel. A Szent András Sörfőzde 2013 óta készíti el minden évben Esthajnal néven az aktuális karácsonyi sörét. A sorozat darabjai minden évben ezen a néven, de évről évre más ízvilággal készülnek. A főzde törekszik arra, hogy ahogyan más sörei, úgy az aktuális Esthajnal-alkotás is kategóriákat feszegessen. Ezzel a céllal készült el az Esthajnal ’17 is, amelyben a reggeli teázás élménye, a bergamot narancs keserűségével és a porterek krémes lágyságával társul. 

Elérhetőségek

SZENT ANDRÁS SÖRFŐZDE

5561 Békésszentandrás, Szent András utca 11.

TELEFON:

Rózsa Sörkert: +36-66-218-703,
Szent András Sörfőzde: +36-20-925-9410