Kérem várjon...

Legfrissebb hírek

2018. október 31.

Egy frissen főzött és egy három éves duplabak sört, no meg egy Ritzenhoff Cristal díszpoharat rejt a 2018-ban negyedszázados jubileumát ünneplő Szent András Sörfőzde valódi kincseket őrző díszdoboza, a 2015-’18-as Black Rose válogatás. Hazánk egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező sörfőzdéje most egy 25 éves életúthoz méltó különlegességgel jelentkezik: egy valódi kincset rejtő sörpárossal, mely nem csak gasztronómiai kuriózum, de kísérlet is egyben. 

2018. június 13.

A nemzetközi Central European Beer Awards 2018 sörversenyen a lehető legrangosabb gyémántdíjjal jutalmazták a Szent András Sörfőzde valódi meggyből készült Meggyes Sörét, így a korábbi csehországi érmek után ismét bebizonyosodott, hogy hazánk legjobb meggyes söre még mindig a Szent András Sörfőzdében készül. Ezüstéremmel tért haza még a főzde bécsi ászoka, az Óarany és tradicionális baksöre, a Fekete is. Bronzérmes pedig a Monarchista lett. 

2018. május 26.

Május 25-én, az Óbudai Kézműves Sörfesztiválon, vagyis a Kisüzemen debütált az idén 25 éves jubileumát ünneplő Szent András Sörfőzde limitált kiadású Vári Nővérek sörsorozatának negyedik darabja, a Vári Nővérek ’18. A címszerepben továbbra is a hazai sörkultúra két emblematikus figurája, Kővári „Armando Ochoa – Csakajósör” Gergő és Marosvári „Ogre” László, a nagy átváltozóművészek, akik csíkos cirkuszi ruhájukat levetve most sörtitkosügynökökként kutatták fel az új Vári Nővérek hozzávalóit, az új-zélandi Kohatu, Motueka és Waimea komlókat.

2018. május 7.

Magyarország egyik legnagyobb múltú kisüzemi sörfőzdéje, a békésszentandrási Szent András Sörfőzde 2018-ban negyedszázados jubileumát ünnepli. Békés megyében egy születésnap viszont nem egy napra, hanem a teljes esztendőre szól. Ennek nyitányában rögtön két új sörrel rukkolt elő a békésszentandrási kisüzem: egy hagyományőrző lager sörrel, mely nem más, mint az elmúlt huszonöt év feletti méltó tisztelgés és egy forradalmasított, modernizált hidegkomlózott New Age Hoplagerrel, ami a megújulás és tradíció jegyében született. 

2018. március 8.

A Szent András Sörfőzde idén két új főzettel, benne pedig egy valódi afrodiziákummal köszönti a tavaszt, a nyuszit, no meg azokat, akik az igazán jó söröket szeretik. Hogy mi van a nyúlon túl? Hát a Szent András Sörfőzde tavaszváró sörkülönlegességei: a Nyúlon Innen és a Nyúlon Túl. A limitált kiadású sörsorozat második etapja nem csak a beer&cake vonalat erősíti: desszertek, de a húsvéti menüsor mellé is tökéletes kiegészítő.

2018. január 18.

Hazánkból idén egyedül a Szent András Sörfőzde tért haza díjakkal Európa egyik legrangosabb szakmai sörversenyéről, a Csehországban megrendezett nemzetközi World Beer Idolról. A három bronzdíjat a főzde imperial pilsnere, a Monarchista, a valódi gyümölcsből készült Málnás Búzája és a limitált kiadású ünnepi főzete, az Esthajnal ’17 nyerte. A Szent András Sörfőzde olyan versenytársak között érdemelte ki az elismerést, mint a cseh Svijany, a belga Huyghe Brewery vagy a német Schwarzbräu.

2017. november 17.

A Szent András Sörfőzde bemutatta Esthajnal sorozatának ötödik darabját, az Esthajnal ’17-et, ami idén nem csupán karácsonyi meglepetés, de télnyitó desszertsör is egyben. Ünnepi sörük különleges alkalmak sztárvendége, izgalmas desszertek alapanyaga, de a sörhöz készült díszcsomagolásban akár karácsonyi ajándék is lehet.  

2017. május 18.

A hazai sörkultúra emblematikus figurái, Kővári „Armando Ochoa - Csakajósör” Gergő és Marosvári „Ogre” László a Szent András Sörfőzde sörfőzőmesterével, Pekár Mihállyal és a helyi csapattal 2017-ben is megalkották a nyári Vári sörsorozat legújabb változatát, a Vári Nővérek ’17-et. A Vári Nővérek summer pale ale sorozatának harmadik darabja Tomahawk és Simcoe komlók felhasználásával készült.  

2017. március 30.

Mi van a nyúlon túl? Hát a Szent András Sörfőzde tavaszi sörkülönlegességei: a Nyúlon Innen és a Nyúlon Túl. Idén A Fűszerésszel együttműködésben új szezonális sörsorozatot indított az ország egyik legnagyobb múltú kisüzemi sörfőzdéje, a Szent András Sörfőzde. A limitált kiadásban elkészült tavaszi főzetek célja, hogy a Nyúlon Innen és a Nyúlon Túl a húsvéti menüsor méltó kísérője legyen, díszdobozba csomagolva pedig a locsolásért járó különleges jutalom a piros tojás mellé vagy akár helyette is. 

2017. február 27.

Csehország legrangosabbnak számító sörversenyén, az Arany Sörpecséten bronzérmmel jutalmazták a Szent András Sörfőzde Meggyes Sörét, de az egyik legerősebb kategória döntőseként végzett a főzde bécsi ászok söre, az Óarany is. A szakmai kóstoláson alapuló nemzetközi versenyen a magyar indulók közül egyedül a Szent András Sörfőzde tért haza díjjal.

2017. január 13.

Ezüstérmet nyert a Szent András Sörfőzde Meggyes Söre és aranyat Bimbó Tamás által jegyzett KESER füstölt söre, a Szalonka a csehországi World Beer Idol nemzetközi sörversenyen. A Meggyes és a Szalonka olyan versenytársak között érdemelte ki az elismerést, mint a cseh Primator és a Svijany, a belga Delirium Tremens és Duvel vagy a német Schwartzbräu.

Sörkereső

Elérhetőségek

SZENT ANDRÁS SÖRFŐZDE

5561 Békésszentandrás, Szent András utca 11.

TELEFON:

Rózsa Sörkert: +36-66-218-703,
Szent András Sörfőzde: +36-20-925-9410